Genieten van wild met een heerlijke wijn

Je geniet meer van je maaltijd als de smaken goed op elkaar zijn afgesteld. Ben je een grote liefhebben van wild? Dan weet je hoe belangrijk het is dat hier een goede wijn bij wordt geserveerd. Wild moet je daarom verdelen in twee verschillende groepen. Dat is nodig om de juiste wijn erbij te drinken. Er is namelijk pelswild en vederwild. Onder vederwild vallen de fazant, gevogelte, de eend en patrijs. Perswild is bedoeld voor wild op vier poten zoals het everzwijn, de haas, het hert en de ree. Bij wildproeverij.nl proef je verschillende soorten wild met een bijpassende wijn.

Een geschikte wildwijn
Elk soort wild vraagt om een andere wijn. Er is een belangrijke regel die je niet mag vergeten. Hout en wild gaan niet samen. Wijnen die op houten vaten zijn gerijpt passen niet goed bij wild. Door de tannines van het hout zal de wijn uitdrogend overkomen. Dit is geen ideale combinatie bij je wildgerecht. Een goede Bordeaux moet eerst een aantal jaar in de kelder liggen voordat hij in aanmerking komt als wildwijn.

Wijnen die goed passen bij wild hebben zachte tannines en smaak van rijp fruit met een vleugje kruiden. De keuze voor de wijn hangt dan wel af van het soort wild.

Wijn voor vederwild
Een geschikte wijn voor vederwild zoals fazant is een goed gerijpte wijn die al wat ouder is. Dan alleen benadrukt de wijn de wildsmaak. Een oudere wijn benadrukt de fijnheid van het gerecht. Kies dan voor een oude Pinot Noir of een oudere Rioja.

Wijn voor pelswild
Voor pelswild als haas kies je voor een krachtige wijn. Dan kies je voor een wijn die naast finesse ook veel kracht heeft met een sterke mate van kruidigheid. Pas op met wijnen die veel taninnes bevatten. De beste wijnen die je kan drinken zijn een Pinot Noiree uit de Côtes de Nuits, een Châteauneuf-du-Pape of een Cornas. De voorwaarde voor de wijnen is dat ze niet op houten vaten zijn gerijpt en al wat ouder zijn. Wil je genieten van heerlijk wild en een geschikte wijn reserveer dan bij wildproeverij.nl